Fastighetsnätet löser livspusslet

17 april 2020
patrick_pettersson

Idag lever vi i en nästan fullfjädrad digital värld om vi så skulle vilja. Potentialen finns där utan tvekan. Med det åsyftas möjligheten att kontrollera vår vardag genom att vara ständigt uppkopplad på nätet. Vi kan jobba hemifrån via nätet, vi kan kommunicera med vänner och familj via nätet och vi kan beställa hem mat och underhållning via nätet. Detta kommer till stor användning inte minst under pandemitider och Coronaviruset i högsta hugg och många människor uppmanas att hålla sig hemma så mycket det går. Det hade varit omöjligt att få ihop livspusslet om det inte vore för Internet, samt en annan faktor i sammanhanget: fastighetsnät.

 

Kan du definiera fastighetsnät? 

Vad är egentligen ett fastighetsnät? Du har säkerligen hört termen ett flertal gånger. Tillräckligt många gånger för att du med handen på hjärtat kanske faktiskt låtsas som att du vet vad fastighetsnät är för någonting men vet inte riktigt hur du skulle förklara det om du konfronteras med ett krav på att definiera vad det är för någonting. Den okomplicerade förklaringen är följande: fastighetsnätet utgör det interna nätverket i en fastighet. Det är alltså möjligheten till att du och alla andra i samma hus kan koppla upp er till ett nätverk och använda Internet.

 

 

Här för att stanna 

Så det är alltså tack vare fastighetsnätet, och i förlängningen fiberleverantörens förtjänst, att du kan åtnjuta alla de där privilegierna som att arbeta hemifrån, Facetimea med polaren och beställa hem pizza till dörren via en app. Vi har blivit så vana vid det idag att det är svårt att föreställa sig en värld utan nätverk och Internet. Det skulle nog falla få in att flytta till en bostad som saknar fastighetsnät. Ännu mer osannolikt är troligtvis att det skulle finnas sådana fastigheter att kunna välja mellan idag. Tiderna vi lever i är nu. Fastighetsnätet är här för att stanna! 

Fler nyheter