Funderar du på nätverk?

23 november 2020
lily_hansen

Det kan nästan kännas konstigt när man tänker att endast för några år sedan hade vi inte de uppkopplingar som vi har idag. Förr hade man sin hemtelefon och möjligtvis en äldre mobiltelefon man fick prata över. På kontoret fanns det inte datorer uppkopplade på internet, utan man använde sig av en skrivmaskin.

Spolar vi då fram till idag så är mer eller mindre alla är uppkopplade. Vi är tillgängliga dygnet runt med hjälp av vår uppkoppling. Dessutom kan vi över en dator, mobiltelefon eller surfplatta både skriva och prata med andra, både i samma land och i andra länder. 

Utvecklingen går framåt hela tiden och nätverken utvecklas konstant. Det finns idag olika alternativ för att koppla upp sig som exempelvis mobilt bredband, fiber och Wi-Fi. Givetvis finns fler alternativ om dessa inte skulle passa dig. 

 

Nätverk i alla rum

Vart vi än går idag så finns något slags nätverk omkring oss. Många offentliga ställen erbjuder till och med gratis Wi-Fi idag. På exempelvis flygplatser finns i regel alltid ett Wi-Fi du kan koppla upp dig på. Detta gäller även för de flesta cafeer. 

När man bygger hus idag så gör man det i regel med den moderna tekniken i tankarna. Möjligheten till att kunna ha TV, dator och andra saker nära till hands är viktigt, och såklart även möjligheten att hålla sig uppkopplad. Detta gäller inte bara i hemmet, utan även i vardagen. På ett kontor är kommunikationen mycket viktig och i det ingår uppkopplingen till ett bra nätverk. 

Många har inte fysiska möten idag, utan de har sina möten över internet. För att det ska fungera krävs det en stabil uppkoppling. Det finns massor av olika alternativ att använda sig av. Letar du efter mer information om just detta så är det här en bra hemsida:  https://www.svenska-datanatverket.se/.

Fler nyheter