Tekniken vi inte kan leva utan

14 juni 2020
william_eriksson

För inte allt för länge sedan så satt man på kontoret och skrev på sin skrivmaskin. Man gjorde sina samtal via den fasta telefonen och ville man kunna bli kontaktad a.s.a.p då fick man skaffa sig en sökare så att man kunde ringa upp den som önskade få kontakt. Idag låter det helt absurt att inte vara tillgänglig tjugofyra timmar om dygnet. Man vet kanske själv hur orolig man blir när en vän eller anhörig inte svarar i mobilen eller på sms. Den där gnagande känslan av att allt kanske inte står rätt till. Det känns svårt att fatta att vi faktiskt levde ett helt annat liv för inte allt för länge sedan

 

Bättre förr eller?

Det beror lite på i vilken kontext man sätter det. Kanske var det bättre förr då man kunde vara ute i skogen och njuta utan att det fanns någon risk för att missing people skulle börja leta efter en för att man inte svarar i mobilen. Lite överdrivet kanske, men ändå inte långt därifrån. Idag vilar såklart lite andra faror och livet har enligt många blivit mindre säkert. Så visst är det skönt att veta att kompisen som ska gå hem ensam kan ringa om hen behöver hjälp, eller bara det att man kan prata med sin bästa vän under hemfärden och slippa vara rädd.

 

 

Helt galet!

Ja det är helt galet att tekniken har utvecklats så snabbt. Nu kan man genom ett enda företag få hjälp med inte bara mobilnätet, utan även att kunna surfa på internet med wifi vart du än befinner dig. Till och med  i skogen kan du använda GPS och internet. Man kan till och med få en kamera monterad hemma för att kunna hålla utkik efter eventuella tjuvar. Behöver man hjälp med nätverk är det bara att beställa de tjänster man önskar.

Fler nyheter